background_image

Подаръчни комплекти

R05715 – Лайнер – R.M.S. Titanic – Юбилеен комплект

109,90 лв.

В наличност

Характеристика:

Мащаб:

 

1:400

Размери:

 

67 cm

Материал:

 

Пластмаса

Части:

 

262

Ниво на трудност:

 

5

Размер на опаковката:

 

69.00 / 27.50 / 6.50 cm

Тегло:

 

1.200 kg

Описание на модела:

Умален модел на пътнически кораб Титаник – най-големият пътнически кораб в света. Основите на Титаник са положени на 31 март, 1909 г., само 15 седмици след неговият кораб-близнак – Олимпик. И двата лайнера са построени еднотипно и са обзаведени по най-елегантният и луксозен маниер, за възможностите на онези години. Било решено, че и двата кораба ще плават за престижната трансатлантическа компания “Бяла Звездна Линия”.
Две години по-късно в корабостроителницата Хорланд и Волф, Северна Ирландия Олимпик е завършен и е предаден на новите си собственици за първият си презокеански курс. Същият ден, малко след пладне и Титаник станал готов. С дължина от 264,04 м и общ товар от 46 329 тона, той се оказва по-голям от всеки построен до тогава. И през 1912 г. е официално обявен за най-големият пътнически кораб в света. Първоначално, капитан Едуард Джон Смит поема командването на Олимпик, но по-късно се присъединява към екипажа на Титаник.
Фаталната дата на отплаването му от Саутхемптън е сряда, 10 април, 1912 г. Първият град, където спира огромният кораб е красивият Шербург, Франция. След това зашеметяващото пътуване продължава през Куинстън, Ирландия. По предварителни планове, Титаник поема курса към далечният Ню Йорк. Преминаването през заледеният Атлантически океан досега е напълно безпроблемно. До злокобната дата неделя, 14 април, когато много късно вечерта лайнерът се сблъсква с огромен ледник. Първоначалният удар е поет от дясната страна на кораба и според изчисленията, злополуката щяла да се размине, но точно тогава най-долните етажи започнали да се наводняват. Два часа и 45 минути след сблъсъка, Титаник потъва в ледените води на Атлантическият океан. На борда е имало 2223-ма души, но за жалост само 712 от тях успяват да оцелеят.

В комплекта:

  • елементи за сглобяване на макета

  • стойка

  • ваденки

  • 6 броя боички за оцветяване на моделите

  • лепило

  • четка за оцветяване